Kategorija: Osposobljavanje za ostale posloveProgram: Jednostavni poslovi u zanimanju pekar/ica
OBRAZOVNI SEKTOR
Poljoprivreda, prehrana i veterina
TRAJANJE PROGRAMA
Program osposobljavanja u trajanju od 224 sati
UVJETI UPISA
- završena osnovna škola
- navršenih 18 godina starosti
- liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti
DOKUMENTACIJA POTREBNA ZA UPIS (PRESLIKE)
- svjedodžba završene osnovne škole (8.razred)
- osobna iskaznica
- domovnica/ rodni list
- liječničko uvjerenje o psiho-fizičkoj sposobnosti
- dokumente možete predati prilikom upisa ili ih možete poslati putem elektroničke pošte.
NASTAVNE CJELINE
- Sirovine u pekarstvu
- Osnovni proizvodni procesi u pekarstvu
- Zaštita na radu
- Praktična nastava
KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA
1. Prepoznati, koristiti i skladištiti osnovne pekarske sirovine.
2. Koristiti alate i uređaje za poslove u pekarstvu na ispravan i siguran način.
3. Razlikovati, odabrati i primijeniti odgovarajuće postupke pri izradi, oblikovanju i pečenju krušnog tijesta i tijesta za peciva.
4. Primijeniti pravila zaštite na radu, zaštite od požara i prve pomoći.
IZVOĐENJE NASTAVE
- Individualne i skupne konzultacije
- Nakon što polaznik odradi praksu može pristupiti ispitu
- Završetkom programa polazniku se izdaje uvjerenje o osposobljavanju s upisom u e-radnu knjižicu (ERPS sustav).